Rënie e prodhimit industrial në Maqedoninë e Veriut, sidomos më sektorin e energjisë

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 31 Maj, 2024 21:17

Rënie e prodhimit industrial në Maqedoninë e Veriut, sidomos më sektorin e energjisë

Në Maqedoninë e Veriut në prillin e këtij viti është shënuar ulje e prodhimit industrial për 1.2 përqind në krahasim me prillin e vitit të kaluar, transmeton Portalb.mk.

“Prodhimi industrial në sektorin Miniera dhe gurorë gjatë muajit prill të vitit 2024, krahasuar me të njëjtin muaj të vitit paraprak, shënon rritje nga 0.3 %, në sektorin Industria përpunuese shënon rritje nga 4.7 %, ndërsa në sektorin Furnizim me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar shënon rënie nga 39.6 %”, raportoi Enti Shtetëror i Statistikave.

Në katërmujorin e parë të këtij viti është regjistruar ulje e prodhimin industrial për 2.6 përqind, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Abedin Bilalli
Botuar nga Abedin Bilalli 31 Maj, 2024 21:17