Këshilli i Sigurimit të OKB miraton rezolutën e SHBA për armëpushim në Gaza, Rusia e vetmja që abstenon

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 22:00

Këshilli i Sigurimit të OKB miraton rezolutën e SHBA për armëpushim në Gaza, Rusia e vetmja që abstenon

Këshilli i Sigurimit të OKB ka miratuar sot një rezolutë të propozuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, e cila bën thirrje për armëpushimin e menjëhershëm në Gaza si edhe lirimin e pengjeve izraelite që mbahen nga Hamasi.

Drafti i rezolutës, të cilin presidenti Joe Biden e miratoi, u finalizua të dielën pas gati një jave negociatash midis anëtarëve të këshillit prej 15 anëtarësh.

Që të kalonte, rezolutës i nevojiteshin të paktën nëntë vota pro dhe asnjë veto nga vendet që kanë fuqinë për të dërguar çdo propozim armëpushimi përsëri në bordin e tërheqjes – SHBA, Franca, Britania, Kina ose Rusia.

Ndryshe nga ajo që ka ndodhur në seanca të mëparshme të Këshillit të Sigurimit, Rusia dhe Kina nuk kanë vendosur veton ndaj propozimit amerikan.

Megjithatë, delegacioni rus ka shprehur abstenim ndaj propozimit.

Drafti i rezolutës, të cilin presidenti Joe Biden e miratoi, u finalizua të dielën pas gati një jave negociatash midis anëtarëve të këshillit prej 15 anëtarësh.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 22:00