Ky është një robot që mendon se njerëzit janë budallenj: Dhe nuk e ka problem t’ua thotë këtë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 20:34

Ky është një robot që mendon se njerëzit janë budallenj: Dhe nuk e ka problem t’ua thotë këtë

“A është e mundur të përfitoni nga të gjitha përfitimet e inteligjencës artificiale dhe në të njëjtën kohë të kontrolloni rreziqet e mundshme?” Një botë pa rregullore në fushën e inteligjencës artificiale është një rrezik që duhet të na mbajë vazhdimisht zgjuar?”, tha Doreen Bogdan-Martin, Sekretarja e Përgjithshme e Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit, në samitin botëror në Gjenevë.

Ajo paralajmëroi se një numër i vogël njerëzish aktualisht kontrollojnë zhvillimin e teknologjisë dhe i bëri thirrje komunitetit botëror që ta bëjë procesin më gjithëpërfshirës.

Në të njëjtin samit të quajtur “Inteligjenca Artificiale për të mirën e planetit”, vizitorët patën mundësinë të bisedojnë me humanoidë. Një nga pyetjet ishte nëse ata po përgatiten të marrin përsipër menaxhimin e planetit dhe një nga robotët tregoi gjithashtu se çfarë mendon për njerëzit.

Roboti Kepcha i tha bashkëbiseduesit se ishte i lumtur që e takoi, por se nuk duhet të jetë i sjellshëm sepse nuk është njeri, dhe kur e pyetën se çfarë bën për qejf, ai tha hapur: “Unë tall me budallenjtë si ju“.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Qershor, 2024 20:34