Despotovski sërish fton Petrovskën, Filipçen dhe Bajdevskin në debat publik, ata e refuzojnë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 11 Qershor, 2024 21:17

Despotovski sërish fton Petrovskën, Filipçen dhe Bajdevskin në debat publik, ata e refuzojnë

Zgjedhjet për lider të LSDM-së nuk duhet t’i bëjmë realitet show, kështu Sllavjanka Petrovska, njëra nga kandidatet për kryetare të partisë, i është përgjigjur thirrjes së re të Jovan Despotovskit, i cili sërish ka kërkuar nga tre kandidatët e tjerë për të dalë në debat publik, përcjell FLAKA.

Bajdevski dhe Filipçe i kanë thënë Despotovskit se nuk janë ballafaqim publik, por ai në thirrje thotë se nuk ka asgjë për të ikur, por se po i japin mundësi njerëzve të zgjedhin hapur.

“Ftoj edhe një herë të gjithë kandidatët për kryetar të LSDM-së që të më bashkohen në një debat publik ku do t’i prezantojmë idetë tona dhe reformat konkrete. Kjo thirrje vjen si përgjigje ndaj kërkesave të shumta të njerëzve nga e gjithë Maqedonia që takoj”, thotë Jovan Despotovski, kandidat për kryetar të LSDM-së.

Mirëpo, ish-ministrja e Mbrojtjes Petrovska thotë se ka kohë që ka debatuar me anëtarësinë për çështjet që janë me interes për partinë, ka paralajmëruar se nesër do të fillojë prezantimin para deputetëve të LSDM-së.

“Kryetari i LSDM-së është një pozitë tepër serioze dhe shumë e përgjegjshme për t’u reduktuar në njoftime jetëdhënëse dhe agjenci PR të paguar shtrenjtë. U bëj thirrje kandidatëve dhe anëtarëve të LSDM-së që në emër të socialdemokracisë ta mbrojnë partinë dhe të mos i kthejnë zgjedhjet për kryetar të LSDM-së në reality show”, thotë Sllavjanka Petrovska-kandidate për kryetar të LSDM-së.

Dhe Venko Filipçe i qëndron tetë prezantimeve të të katërt para anëtarësimit, por ai dje e filloi fushatën e tij të pavarur.

“Në kuadër të fushatës, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në LSDM ka planifikuar tetë debate në tetë rajonet planore ku të gjithë kandidatët do të kenë prezantim të programeve të tyre para anëtarëve. Sipas planit aktual, i pari tashmë është planifikuar për të premten. Jashtë këtyre debateve nuk mendoj se janë të nevojshme debate të tjera mediatike”, thotë Venko Filipçe-kandidati për kryetar të LSDM-së.

I të njëjtit mendim është edhe Bajdevski, i cili thotë se përballjet do t’i organizojë LSDM-ja para anëtarësisë. Dhe ato duhet të organizohen sipas rajoneve planifikuese.

“Në takimin e mbajtur me kandidatët dhe Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, është rënë dakord që nuk ka nevojë për debat publik, jo media, por që debatet tona të jenë para anëtarësimit, të organizuar nga LSDM. Dhe ato duhet të organizohen sipas rajoneve planifikuese”, thotë Aleksandar Bajdevski, kandidat për kryetar të LSDM-së.

E përderisa katër kandidatët për kryetar të LSDM-së do të kenë tetë prezantime të përbashkëta në të njëjtin numër komunash anembanë Maqedonisë, kanë vetëm 20 ditë për t’i bindur anëtarët e partisë që të votojnë për ta në zgjedhjet brendapartiake që duhet të mbahen më 30 qershor. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 11 Qershor, 2024 21:17