81-vjeçarja nga Bostoni shpallet shoferja më e vjetër e trenit në botë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 14 Qershor, 2024 19:59

81-vjeçarja nga Bostoni shpallet shoferja më e vjetër e trenit në botë

Një grua 81-vjeçare nga Bostoni, e cila drejton trenat për Autoritetin e Transportit të Gjirit të Massachusetts, u emërua operatorja më e vjetër e trenave në botë nga Rekordet Botërore Guinness.


Helen Antenucci, e cila filloi të punojë për MBTA në moshën 53 vjeçare në 1995, ka drejtuar trenat Blue Line për gati tre dekada.

“Kam pasur pesë vajza,” i tha ajo Guinness World Records. “Ishte një mënyrë për të më nxjerrë nga shtëpia dhe për të pasur pak paqe dhe qetësi.”

Ajo u emërua operatorja më e vjetër e trenave në botë pasi një kolege e saj aplikoi për Rekordet Botërore Guinness në emër të saj. Antenucci nuk e dinte për aplikimin derisa procesverbali u zyrtarizua.

“Do të doja të falënderoja të gjithë bashkëpunëtorët e mi, familjen, miqtë dhe pasagjerët për mbështetjen e tyre për ta bërë çdo ditë një udhëtim të mrekullueshëm”, tha ajo.

Antenucci, e cila po i afrohet ditëlindjes së saj të 82-të, tha se nuk ka në plan të tërhiqet.

“Unë do t’i sjell pasagjerët e mi atje ku duhet të shkojnë derisa organizata ime të më thotë se nuk mundem, por nuk shoh që kjo të ndodhë së shpejti,” tha ajo.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 14 Qershor, 2024 19:59