Problemi me kompresorin te Qendrat Klinike do të rregullohet për gjysmë viti

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 14 Qershor, 2024 22:48

Problemi me kompresorin te Qendrat Klinike do të rregullohet për gjysmë viti

Deri të mërkurën e javës së ardhshme, Klinikat Universitare duhet t’i përgjigjen letrës së dërguar nga Shërbimi i Çështjeve të Përbashkëta dhe të deklarojnë nëse janë dakord me planin e propozuar operativ, i cili parashikon që Klinikat të mbulojnë gati 342 mijë euro për zëvendësimin e pajisjeve dhe instalimeve të stacioni qendror i kompresorit nga gjithsej 455.000, thotë drejtori i shërbimeve të përbashkëta, Mirsad Ibrahimi, përcjell FLAKA.

Shërbimi ka sqaron se nëse gjithçka shkon siç duhet, afati për ndërtimin e stacionit të kompresorit është deri në Vitin e Ri.

“7.000.000 denarë që Universiteti Shtetëror i Shëndetësisë i ka paraparë në planin e prokurimit publik për vitin 2024.

– 21.000.000 denarë nga Klinikat Universitare të ISHP-së në Kompleksin Klinikë Nënë Tereza.

Afati optimist për kryerjen e aktiviteteve të mësipërme – 146 ditë (5 muaj). Afati aktual për kryerjen e aktiviteteve të sipërpërmendura është 180 ditë (6 muaj)”, thuhet në planin operacional, i cili kaloi edhe dje filtrin e qeverisë.

Edhe pse ndërkohë disa nga sallat e klinikës u hapën me kompresorë të jashtëm, jo ​​të gjitha operacionet janë përfunduar, kështu që në 5 deri në 6 muajt e ardhshëm pacientët do të duhet të kërkojnë alternativa.

Rasti është hetuar edhe nga Prokuroria Publike, e cila duhet të konstatojë nëse ka elemente të veprës penale dhe rasti është hapur nga Avokati i Popullit, i cili nga ana e tij kontrollon nëse janë shkelur të drejtat e pacientëve, çfarë është trajtimi i pacientëve që janë përballur me shtyrjen e operacionit dhe sa operacione janë shtyrë. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 14 Qershor, 2024 22:48