Dimitrov: Me Marrëveshjen e Prespës i treguam Evropës se mund t’i zgjidhim problemet

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 22:51

Dimitrov: Me Marrëveshjen e Prespës i treguam Evropës se mund t’i zgjidhim problemet

Me Marrëveshjen e Prespës i treguam Evropës se mund t’i zgjidhim problemet, tha ish-ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, përcjell FLAKA.

“Nuk isha i kënaqur dhe i lumtur të jetoja në një rajon që njihet në Evropë dhe në botë si një rajon me shumë probleme dhe shumë pak zgjidhje”, tha ai.

Dimitrov iu referua se si do të trajtohet Marrëveshja e Prespës në Maqedoni dhe Greqi kur në pushtet janë partitë që ishin kundër asaj marrëveshjeje.

“Në afat të gjatë, ne duhet të shmangim një “luftë të akuzave të ndërsjella” mes Athinës dhe Shkupit se kush e respekton ose nuk e respekton Marrëveshjen e Prespës”, ​​tha Dimitrov.

Dimitrov ndau edhe momente personale nga periudha e nënshkrimit të Marrëveshjes së Prespës.

“Kam pasur një situatë që në një ditë më kanë quajtur tradhtar nga disa, madje kam pasur edhe kërcënime ndaj meje personalisht dhe ndaj familjes sime dhe të tjerë më kanë thënë se jam hero. Në një situatë të tillë duhet të jeni të qëndrueshëm, të përkushtuar dhe të guximshëm. Pa mbështetjen e liderëve nuk do të ishte e mundur, por siç thashë në një fjalim pak kohë pas nënshkrimit të Marrëveshjes, problemi me një ministër të jashtëm është se kur bën gjërat që janë të drejta, kryeministri merr meritë, por kur gabon, fajin e ke ty”, theksoi ai. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 22:51