Njerëz të panumërt shkojnë në Indi për “ilaçin mrekullibërës” të astmës

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 20:38

Njerëz të panumërt shkojnë në Indi për “ilaçin mrekullibërës” të astmës

Njerëz të panumërt që vuajnë nga astma shkojnë në qytetin indian të Hyderabad sepse supozohet se një peshk i vogël i gjallë i mbushur me bimë të caktuara është një kurë mrekullie për astmën, raporton AP.

Agjencia thotë se çdo verë, në një ditë që konsiderohet astrologjikisht e favorshme, njerëzit që vuajnë nga astma dhe sëmundje të tjera të frymëmarrjes udhëtojnë në Hyderabad për të gëlltitur peshq të vegjël të gjallë të mbushur me barishte të ndryshme të mrekullueshme të bëra nga familja Bhatini.

Sipas legjendës, në vitin 1845 një shenjtor endacak i prezantoi formulën sekrete të barit të mrekullueshëm një burri që jetonte në qytetin e Hyderabad, Veran Gud, dhe i tha që t’ia jepte formulën falas pacientëve me astmë.

Që atëherë, pasardhësit e Goode, të njohur si familja Bathini, kanë ruajtur traditën dhe formulën bimore.

Çdo peshk kushton 40 rupi ose 50 cent.

Kur blihet, peshku i gjallë vendoset në një qese plastike të mbushur me ujë dhe dërgohet te familja Battini, të cilët vendosin një përzierje bimësh në gojën e peshkut.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 20:38