Tsipras: Ishte një rastësi e lumtur që kishim qeveri progresive si në Shkup ashtu edhe në Athinë për të arritur Marrëveshjen e Prespës

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 21:18

Tsipras: Ishte një rastësi e lumtur që kishim qeveri progresive si në Shkup ashtu edhe në Athinë për të arritur Marrëveshjen e Prespës

Ish-kryeministri grek Alexis Tsipras deklaroi në Konferencën Ndërkombëtare për Paqen dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm në Athinë se rastësia e lumtur e një qeverie progresive në Maqedoninë e Veriut dhe në Greqi ishte thelbësore për arritjen e marrëveshjes.

Ai shtoi se edhe para ndryshimit të qeverisë në vend, ish-kryeministri grek Nikos Kozias ishte optimist se do të mund të bisedohej me Zoran Zaev.

“NATO ishte një nxitje për suksesin e marrëveshjes, por nuk ishte arsyeja kryesore. Nga marrëveshja përfitojnë Greqia, Maqedonia e Veriut dhe rajoni. Nëse do të ishte vetëm për NATO-n, ndoshta qeveritë konservatore do ta kishin zgjidhur atë. E bëmë sepse besojmë se është për të mirën e qytetarëve”, tha Tsipras.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 17 Qershor, 2024 21:18