Avatarët e TikTok AI bazohen në video të njerëzve të vërtetë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 18 Qershor, 2024 20:06

Avatarët e TikTok AI bazohen në video të njerëzve të vërtetë

Në prill, u raportua se TikTok po punon për avatarët e krijuar nga AI, të cilët reklamuesit mund t’i përdorin për të shitur produktet e tyre në platformë.

Tani këto plane janë zyrtarizuar, me TikTok që njofton avatarët digjitalë të krijuar nga AI që do të fillojë t’u ofrojë krijuesve dhe markave në aplikacion.

Sipas TikTok, personat e AI duhet ta bëjnë më të lehtë për krijuesit dhe bizneset të krijojnë përmbajtje të markës që ende “ndjehen njerëzore”, por pa kohën dhe burimet e nevojshme për të krijuar një reklamë tipike, me prodhim të lartë.

TikTok po e nis këtë projekt me dy lloje avatarësh: avatarë të krijuar paraprakisht në bazë të aktorëve me pagesë dhe avatarë të personalizuar bazuar në krijuesit ekzistues dhe zëdhënësit e markës.

Ata avatarë do të promovojnë produkte në videot e TikTok dhe mund të personalizohen për të folur gjuhë të ndryshme bazuar në audiencën e synuar.

Kompania thotë se funksioni i ri tregon se si AI gjeneruese mund t’i ndihmojë krijuesit të arrijnë më shumë njerëz në platformat e tyre, duke gjeneruar kështu më shumë të ardhura për veten ose kompaninë. /Telegrafi/

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 18 Qershor, 2024 20:06