Inspektimi shtetëror shëndetësor u dërgua të hetojë vdekjen e foshnjës në Manastir

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 21:59

Inspektimi shtetëror shëndetësor u dërgua të hetojë vdekjen e foshnjës në Manastir

Zëvendësministrja e Shëndetësisë, Maja Manoleva, i ka dërguar urdhër Inspektoratit Shtetëror Sanitar Shëndetësor (ISSH) që menjëherë të kryejë inspektim të jashtëzakonshëm në Spitalin klinik – Manastir dhe në Klinikën Universitare për sëmundje të fëmijëve, lidhur me rrjedhën e trajtimit dhe trajtimit. të nënës në lindje dhe të porsalindurit të saj të vdekur.

I porsalinduri ka ndërruar jetë të shtunën pasi lindi një ditë më parë në Spitalin klinik në Manastir. Për shkak të komplikimeve është transferuar në Klinikën e Fëmijëve në Shkup.

Familja akuzon se nuk janë njoftuar me kohë për përkeqësimin e gjendjes shëndetësore të foshnjës dhe se nuk janë marrë masa në kohë për shpëtimin e djalit të tyre, i cili ka ndërruar jetë 30 orë pas lindjes.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 21:59