Ligji për Vetëqeverisjen Lokale në pritje për mbështetje nga BDI

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 23:03

Ligji për Vetëqeverisjen Lokale në pritje për mbështetje nga BDI

Ligji për Vetëqeverisjen Lokale do të presë zgjedhjen e qeverisë së re. Pa përkrahje paraprake nga BDI-ja, zgjidhja ligjore nuk do të dorëzohet fare në Kuvend, sepse përveç shumicës prej dy të tretash, kërkohet edhe shumica e Badenterit. Koordinatori i grupit parlamentar të VLEN thotë se ligji është tashmë në duart e partive opozitare, nga të cilat ende nuk kanë marrë as përgjigje as pozitive e as negative, përcjell FLAKA.

Mandatari Mickoski, nga ana tjetër, është i mendimit se zgjedhjet e reja vetëm pak muaj para zgjedhjeve të rregullta janë humbje e panevojshme e mjeteve buxhetore. Përveç partive opozitare, ai u bëri thirrje ekspertëve që bashkërisht të gjejnë një zgjidhje.

Ndryshimet në ligjin për vetëqeverisjen lokale të përgatitura nga VLEN parashikojnë emërimin e ushtruesit të detyrës kryetarë të bashkive në ato bashki ku do të kalojnë në funksione të tjera, nëse kanë kaluar 2 vjet nga mandati i tyre. Kjo zgjidhje ligjore duhet të pengojë organizimin e zgjedhjeve të reja në Saraj, Aerodrom dhe Gostivar para zgjedhjeve të rregullta që duhet të mbahen vitin e ardhshëm.

U.D kryetari tashmë e udhëheq komunën e Sarajit pasi Blerim Bexheti nga BDI u bë deputet, por sipas ligjit ekzistues, ud. Kryetari nuk mund të qëndrojë në atë detyrë për më shumë se 6 muaj. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 23:03