OKB: Izraeli vrau ose gjymtoi dhjetëra mijëra fëmijë në Gaza

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 20:12

OKB: Izraeli vrau ose gjymtoi dhjetëra mijëra fëmijë në Gaza

Kryetarja e Komisionit të Pavarur Ndërkombëtar Hetimor të OKB-së, Navi Pillay i cili heton krimet e kryera në territoret e pushtuara palestineze tha se Izraeli vrau ose gjymtoi dhjetëra mijëra fëmijë në Gaza, transmeton Anadolu.

Pillay mbajti një fjalim në takimin e dialogut interaktiv të mbajtur në lidhje me raportin e Komisionit në kuadër të sesionit të 56-të të Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut.

Duke thënë se “Izraeli vrau ose gjymtoi dhjetëra mijëra fëmijë në Gaza”, Pillay theksoi se mijëra fëmijë ishin ndoshta nën rrënoja.

Pillay deklaroi se sulmet e Izraelit ndikuan seriozisht në infrastrukturën e nevojshme për mirëqenien e fëmijëve, përfshirë spitalet, shkollat ​​dhe shërbimet bazë.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 19 Qershor, 2024 20:12