QMK: Gjithnjë e më shumë thirrje për prani të gjarpërinjve në vendbanime

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 20 Qershor, 2024 19:14

QMK: Gjithnjë e më shumë thirrje për prani të gjarpërinjve në vendbanime

Çdo ditë ka raportime për gjarpërinj në zonat e populluara në Maqedoni. Qendra për menaxhimi me kriza (QMK) bën me dije se në vend nuk ka asnjë shërbim të specializuar për kapjen dhe largimin e sigurt të gjarpërinjve.

Nga QKM thonë se më parë qytetarët ankoheshin se nuk kishin ku të drejtohen për mbrojtje nga gjarpërinjtë, ndërsa tani që u ofrohet ky shërbim nga persona që merren privatisht, ata ankohen se ky shërbim nuk është falas.

Ndërkohë nga QMK-ja nënvizojnë se është sezona e zjarreve, andaj zjarrfikësit nuk mund të ndërhyjnë për këtë lloj rastesh specifike dhe të rralla. Ata rekomandojnë që qytetarët të lëvizin me kujdes në natyrë.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 20 Qershor, 2024 19:14