VMRO propozon ndryshim të Ligjit për energjetikë: Do të mundësohet që të mos ketë rritje të rrymës

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 20 Qershor, 2024 19:12

VMRO propozon ndryshim të Ligjit për energjetikë: Do të mundësohet që të mos ketë rritje të rrymës

VMRO-DPMNE-ja propozon ndryshim të Ligjit për energjetikë, të cilët thonë se, nëse ndryshohet, do të mundësojë që të mos ketë rritje të energjisë elektrike.

Kreu i partisë Hristijan Mickoski fton partitë ta mbështesin nismën në interes të qytetarëve.

Ndryshimi duhet të bëhet para 1 korrikut, përpara se të fillojë të zbatohet ndryshimi eventual i çmimit të energjisë.

“Posaçërisht amvisëritë që janë në shtyllën e parë dhe të dytë nuk do të marrin fatura më të larta të energjisë elektrike kurse gjithashtu presim që edhe për ata në grupin e tretë dhe të katërt rritja e çmimit të energjisë elektrike të jetë mes 1-2%. nëse bëhen këto dy gjëra, nëse miratohet ndryshimi në ligjin për Energjetikë do të ulet marzha nga 11.5 në 9.9% dhe nëse furnizuesi univerzal bën optimizimin e sasisë së energjisë elektrike atëherë u siguroj se qytetarët nuk do të marrin fatura më të larta të energjisë elektrike”, tha Hristijan Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së./ Alsat.mk

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 20 Qershor, 2024 19:12