Mickoski: Vjen një investim mbi 400 milionë euro, për pavarësi më të madhe energjetike, si dhe mbi 150 projekte për zhvillim ekonomik lokal

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 22:33

Mickoski: Vjen një investim mbi 400 milionë euro, për pavarësi më të madhe energjetike, si dhe mbi 150 projekte për zhvillim ekonomik lokal

Kryeministri Hristijan Mickoski ka njoftuar një investim të madh në energji prej 400-450 milionë euro, në një përpjekje për të rritur pavarësinë energjetike të Maqedonisë së Veriut. Ky investim pritet të kontribuojë edhe 100 milionë euro shtesë në bruto-produktin e brendshëm të vendit. Duke folur në emisionin “24 Analize” në 24 TV, Mickoski ka bërë të ditur se ky projekt energjetik do të përfshijë prodhimin e energjisë elektrike nga era, e cila do të ndihmojë në arritjen e një bilanci më të mirë energjetik për vendin, duke rritur prodhimin dhe konsumin e energjisë pa nevojën për legjislacion të ri specifik.

Më tej, Mickoski ka zbuluar se do të ribalancohet buxheti në gjysmën e dytë të korrikut, me një thirrje që do të hapet në gjysmën e parë të gushtit drejtuar komunave për të aplikuar për projekte. Qeveria ka planifikuar të ndajë 6 miliardë denarë për financimin e të paktën 150 deri në 200 projekte të zhvillimit lokal. Projekte të tilla përfshijnë ndërtimin dhe përmirësimin e infrastrukturës esenciale si rrugët, sistemet e kanalizimeve, ujësjellësit, kopshtet, dhe shkollat.

Këto zhvillime janë pjesë e një strategjie më të gjerë të qeverisë për të stimuluar rritjen ekonomike përmes investimeve të mëdha infrastrukturore dhe të nxitur përmirësimin e shërbimeve lokale. Mickoski theksoi rëndësinë e këtyre projekteve, jo vetëm për përmirësimin e infrastrukturës dhe arsimimit, por edhe për të siguruar një të ardhme më të qëndrueshme dhe prosperuese për Maqedoninë e Veriut.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 22:33