Ministrja e re e energjetikës, pos shtetësisë maqedonase posedon edhe shtetësi çeke

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 22:11

Ministrja e re e energjetikës, pos shtetësisë maqedonase posedon edhe shtetësi çeke

Sanja Bozhinovska, e cila është propozuar nga VMRO-DPMNE për të udhëhequr Ministrinë e sapoformuar të Energjikë, Minierave dhe Burimeve Minerale, ka lindur në Shkup më 8 qershor 1980, ku ka përfunduar arsimin e mesëm. Ajo u diplomua për Administrim Biznesi dhe Studime të Shkencasve Politike në Universitetin Anglo Amerikan, Pragë, Republika Çeke, dhe mori titullin Master në Universitetin e Harvardit, SHBA, përcjell FLAKA.

Bozhinovska është eksperte në energjetikë dhe anëtare aktuale e Komitetit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së. Nga viti 2005 e deri më tani, ka qenë pjesëmarrës aktiv në më shumë se 100 konferenca energjetike, si dhe folës kryesor, moderator i panelit dhe pjesëmarrës i seminarit në Serbi, Bullgari, Rumani, Mal të Zi, Maqedoni, Shqipëri, Kosovë, Bosnje dhe Hercegovinë, Slloveni, Kroacia , Hungaria, Polonia, Gjermania, Republika Çeke, Austri.

Punësimi i saj i parë ishte në vitin 2002 si asistente e re e auditimit në KPMG, Shkup, dhe gjithashtu punoi në EZPADA s.r.o., Pragë, Republika Çeke, EVN AG/ E&T EnergieHandelsm.b.H, Vjenë, Austri, Rudnap Group, Beograd, Serbi, ku ajo ishte drejtoreshë ekzekutive e të gjitha kompanive në EQL për tregti me energji elektrike dhe në Eng Service Trade, Shkup, ku ishte ortak. Që nga viti 2018, punon si Konsulent i Pavarur për Energji.

Ai ka nënshtetësi maqedonase dhe çeke dhe përveç gjuhës maqedonase flet rrjedhshëm edhe anglisht, çekisht, serbisht dhe spanjisht. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 22:11