Nikolloski vitin e ardhshëm do të prezantojë tren urban nga Draçeva në Shkup

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 21:03

Nikolloski vitin e ardhshëm do të prezantojë tren urban nga Draçeva në Shkup

Ministri i ri i Transportit dhe Lidhjeve, Aleksandar Nikoloski, ka bërë të ditur se ka plane për implementimin e një treni urban në Shkup duke shfrytëzuar infrastrukturën ekzistuese hekurudhore. Në një intervistë për Sittel TV, Nikoloski zbuloi se trenat e blerë nga Kina gjatë mandatit të mëparshëm të VMRO-DPMNE -së mund të përdoren për të lidhur lagjet periferike me qendrën e qytetit, me synimin për të filluar operacionet në sezonin e ardhshëm.

Gjithashtu, ministri komentoi mbi progresin e projekteve të tjera infrastrukturore duke përfshirë ndërtimin e hekurudhës nga Kumanova deri në Deve Bair dhe një autostradë nga Kërçova në Ohër. Nikoloski premtoi të përshpejtojë realizimin e këtyre projekteve, përfshirë përfundimin e programuar të autostradës deri në fund të vitit 2026.

Ndërkohë, ai adresoi sfidat në projekte të mëdha infrastrukturore siç janë marrëdhëniet me kontraktorët dhe shpronësimet, duke theksuar nevojën për ndryshime ligjore dhe përmirësim të procedurave. Nikoloski gjithashtu përmendi rëndësinë e transparencës, duke sugjeruar deklasifikimin e kontratës së nënshkruar me Bechtel dhe Enka për qasje publike dhe inspektim.

Këto zhvillime synojnë të përmirësojnë kushtet e transportit dhe infrastrukturën në Maqedoninë e Veriut, duke ofruar zgjidhje më efikase për qytetarët dhe të rritur lëvizshmërinë urbane dhe rajonale.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 21:03