Parandalohet tragjedia në brigjet greke/ Shpëtohet varka me 77 emigrantë të paligjshëm që rrezikoi të mbytej

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 21:00

Parandalohet tragjedia në brigjet greke/ Shpëtohet varka me 77 emigrantë të paligjshëm që rrezikoi të mbytej

Një operacion për shpëtimin e emigrantëve të paligjshëm të cilët rrezikuan të mbyteshin në një varkë me vela në Amorgos u krye nga policia portuale greke.

Sipas informacioneve nga porti, varka me vela me emigrantët e paligjshëm ndodhej mes Amorgos dhe Astypalaia ndërsa në zonë frynin erëra 5 beaufort.

Të huajt u rrethuan fillimisht nga tre mjete lundruese të rojes bregdetare.

Më pas, 77 emigrantët u transportuan në portin e Naxos me një varkë portuale dhe një cisternë.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 24 Qershor, 2024 21:00