Misajllovski – Ageler: Partneriteti ynë strategjik do të vazhdojë me intensitet të shtuar

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 26 Qershor, 2024 22:08

Misajllovski – Ageler: Partneriteti ynë strategjik do të vazhdojë me intensitet të shtuar

Në takim ndër të tjera u diskutua për gjendjen aktuale të sigurisë në rajon dhe në kontinentin evropian me qëllim të ruajtjes së sigurisë, stabilitetit dhe paqes së qytetarëve, shkruann FLAKA.

Mirënjohje për mbështetjen e vazhdueshme nga partneri ynë strategjik Shtetet e Bashkuara të Amerikës për zhvillimin e vendit tonë, veçanërisht për zhvillimin e kapaciteteve mbrojtëse, shprehu ministri Misajllovski në takimin e sotëm me ambasadoren amerikane, Angela Ageler, atasheun e ri të mbrojtjes, kolonel Daniel Squires, dhe nënkoloneli Shawn Ruffolo, shefi i Zyrës për Bashkëpunim Mbrojtës, i cili u mbajt në Ministrinë e Mbrojtjes.

“Së bashku me partnerin tonë strategjik, ne forcojmë sigurinë kombëtare, rajonale dhe mbrojtjen kolektive në Aleancë. Një rajon paqësor dhe stabil është i një rëndësie të veçantë për përparimin e të gjitha vendeve nga Ballkani Perëndimor dhe Ushtria e Maqedonisë, si aleate e dëshmuar, do të vazhdojë të kontribuojë aktivisht në operacionet për mbështetjen e paqes”, theksoi ministri Misajllovski.

Ai theksoi se gjatë 30 viteve të fundit, Shtetet e Bashkuara kanë kontribuar aktivisht për një rajon të qëndrueshëm dhe falë programeve të trajnimit, trajnimit dhe zhvillimit profesional, si dhe mbështetjes për modernizimin dhe pajisjen e ushtrisë, sot anëtarët të Ushtrisë japin një kontribut të rëndësishëm në kuadër të strukturave komanduese të Aleancës dhe në misionet paqeruajtëse të drejtuara nga NATO, BE dhe OKB.

Siç thuhet në njoftimin e Ministrisë së Mbrojtjes, të dy palët shprehën besimin se bashkëpunimi i shkëlqyer i mbrojtjes mes dy vendeve do të vazhdojë me intensitet të shtuar.

Në takim, ndër të tjera, u diskutua për situatën aktuale të sigurisë në rajon dhe në kontinentin evropian me qëllim të ruajtjes së sigurisë, stabilitetit dhe paqes së qytetarëve, si dhe për Samitin e ardhshëm të NATO-s që do të mbahet muajin e ardhshëm në Uashington. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 26 Qershor, 2024 22:08