Dimitrieska-Koçoska: ‘TVSH-ja Ime’ do të vazhdojë të aplikohet, për fletobligacionin e qytetarëve do të duhet të kthehet besimi në sistem

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 28 Qershor, 2024 22:39

Dimitrieska-Koçoska: ‘TVSH-ja Ime’ do të vazhdojë të aplikohet, për fletobligacionin e qytetarëve do të duhet të kthehet besimi në sistem

Përfitimet e masës TVSH-ja Ime do të vazhdojnë të përdoren nga qytetarët, ndryshime do të bëhen vetëm në pjesën e sistemit në kuadër të Drejtorisë së të Ardhurave Publike. Kështu ka bërë të ditur ministrja e Financave, Gordana Dimitrieska-Koçoska për TV Sitel, përcjell FLAKA.

“Masa TVSH-ja Ime mbetet me të njëjtën shumë për rimbursim ndaj qytetarëve. Do të bëhen korrigjime të caktuara, të cilat nuk kanë të bëjnë drejtpërdrejt me qytetarët, por sistematikisht në kuadër të Drejtorisë së të Ardhurave Publike. Shumë shpesh kemi marrë informacion nga qytetarët se kanë skanuar llogaritë fiskale që DAP i ka refuzuar pasi nuk janë origjinale, janë raportuar në DAP dhe nuk është bërë asgjë”, tha ministrja e Financave.

Sa i përket obligacioneve civile, si letra me vlerë të qeverisë të destinuara për qytetarët, ajo tha se ato nuk do të vazhdojnë të emetohen derisa të rikthehet besimi në sistem.

“Edhe para se të bëhesha ministre, thashë që të interesohesh për të blerë bono civile, duhet të kesh besim te institucioni. Duhet të tregojmë me veprime se realisht e bëjmë atë që kemi premtuar. Kur ta ndryshojmë sistemin dhe kur ta kthejmë plotësisht besimin e qytetarëve në shtet, atëherë mund të flasim për bono civile, në këtë moment nuk mund të flasim për bono civile”, tha Dimitrieska-Koçoska. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 28 Qershor, 2024 22:39