Edhe dy ditë deri në zgjedhjet në LSDM, vazhdon beteja e intensifikuar për postin udhëheqës

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 28 Qershor, 2024 22:14

Edhe dy ditë deri në zgjedhjet në LSDM, vazhdon beteja e intensifikuar për postin udhëheqës

Dy ditë para zgjedhjeve për personin e parë në Bihaçka, kandidatja e vetme femër për pozitën udhëheqëse, Sllavjanka Petrovska, kërkoi që të mos mbahen zgjedhjet e brendshme partiake dhe të formohet kryesia e përkohshme e partisë, përcjell FLAKA.

Ajo pretendon se procesi zgjedhor ka qenë i padrejtë, sepse njëri nga kandidatët kundërshtar ka pasur qasje në bazën e të dhënave dhe ka keqpërdorur të dhënat personale të anëtarëve të partisë.

Në disa organizata komunale janë paraqitur një numër i caktuar i votuesve, të cilët nuk kanë kërkuar të regjistrohen, dikush duke përdorur mjetet i ka regjistruar në emër të tyre. Petrovska thotë se nëse zgjedhjet mbahen të dielën, ajo nuk do të votojë, edhe pse emri i saj do të jetë në listën zgjedhore sepse materialet tashmë janë shtypur.

Njëri nga kundërshtarët e saj, Jovan Despotovski, thotë për TV 24 se nuk i ka parë argumentet dhe dëshmitë për parregullsitë e pretenduara të Petrovskës, por ende nuk sheh arsye që të mos marrë pjesë në zgjedhjet e së dielës.

“Kemi kërkuar zyrtarisht nga partia, gjegjësisht nga KQZ-ja, që çdo deputet i LSDM-së që vjen të votojë të dielën me letërnjoftim të vlefshëm dhe është në listën e anëtarëve, të mund ta ushtrojë të drejtën e tij statutore dhe civile të votës. Ende nuk kemi një përgjigje zyrtare me shkrim nga partia për propozimin. Pres që të shqyrtohet dhe të pranohet me kujdes sepse është në interes të LSDM-së dhe nuk mendoj se LSDM-ja e ka luksin që në këtë kohë të lejojë që njerëzit të largohen nga qendrat e votimit”, thotë Despotovski.

Dy kandidatët e tjerë, Venko Filipçe dhe Aleksandar Baidevski, nuk iu përgjigjën pyetjes së TV 24 se si do të reagonin ndaj kërkesës së Petrovskës.

Kryetarja e Komisionit Zgjedhor, Viktorija Avramovska Madiq, thotë se kanë pranuar rreth 40 kundërshtime, disa janë pranuar e disa jo. Ajo pretendon se procesi është legjitim dhe zgjedhjet partiake do të mbahen të dielën.

Të dielën, LSDM duhet të zgjedhë pasardhësin e Dimitar Kovaçevskit, pas humbjes më të madhe në histori të partisë më 8 maj. Lista zgjedhore që do të gjendet në vendvotimet të dielën do të numërojë 23.373 anëtarë të akredituar të LSDM-së të cilët do të votojnë në 77 vendvotime. Lideri i ri i LSDM-së do të ketë mandat vetëm deri në mars, pasi partia nuk arriti të sigurojë kuorum në kongres për ndryshimin e statutit. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 28 Qershor, 2024 22:14