Dimitrieska Koçoska: Në Bruksel kanë shkuar 30 veta, tani do të shkojnë dy

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 21:53

Dimitrieska Koçoska: Në Bruksel kanë shkuar 30 veta, tani do të shkojnë dy

Ministrja e Financave, Gordana Dimitrieska Koçoska, në emisionin “24 Analiza” në Tv 24 tha se buxheti është shumë i madh dhe i fryrë, kështu që ka vend për shkurtime në shumë vende që pensionet të rriten linearisht për 5000 denarë deri në mars të vitit të ardhshëm, përcjell FLAKA.

“Është e vërtetë që kanë marrë disa përqindje më parë, tani do të marrin 10 milionë euro më shumë, por diferenca është e drejtë dhe lineare, 5000 denarë do të thotë shumë. Ata në Sekretariatin për Çështjet Evropiane me 30 persona për axhendën e reformave në Bruksel kanë shkuar. Tani vetëm dy do të shkojnë. E vogël, e vogël, por shtohet. Shuma që do të rialokojmë është 20 miliardë denarë”, tha ministrja.

Dimitrieska Koçoska shtoi se ka vend për para për rritjen e pensioneve edhe me dinamikën e parealizuar të parashikuar të shpenzimeve në projekte kapitale.

“Do të shikojmë edhe shpenzimet kapitale, diçka nuk shkon. Ne mbushim llogari të dedikuara dhe ato nuk shpenzohen. Kanë transferuar para për faturat, projekti ka vdekur, nuk lëviz dhe askush nuk lejohet të prekë paratë. Të paktën paguani dhe merrni interes. Menaxhimi i parasë ka qenë shumë i keq dhe duhet gjetur mekanizma për ta përmirësuar atë pjesë”, theksoi ministrja. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 21:53