Filipçe: Operacioni më kompleks do të jetë reformimi i mentalitetit në LSDM

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 21:10

Filipçe: Operacioni më kompleks do të jetë reformimi i mentalitetit në LSDM

“Operacioni më kompleks në tërë këtë sistem do të jetë reforma e mentalitetit në LSDM”, thotë kryetari i ri i partisë Venko Filipçe. Sipas tij, në parti përgjithësisht ka komunikim të keq të brendshëm mes njerëzve dhe fraksionizëm. Për këtë arsye ai propozon takime shumë më të shpeshta të kryesisë me anëtarësinë nëpër organizatat komunale.

“Mendoj se me këtë qasje, në të cilën do të jemi shumë shpesh në terren, do të flasim me të gjithë dhe me çdo kënd, do të përfshihen sa më shumë njerëz në ndërtimin e politikave, do ta shndërrojmë partinë në një parti efikase, e cili do të sjellë politika në interes të të gjithëve”, tha Filipçe.

Lidhur me akuzat se procesi zgjedhor në parti ka qenë jolegjitim, Filipçe konsideron se është fyerje për anëtarët që dikush mendon se dikush mund të ndikojë në mënyrën se si do të votojnë.

“Në fakt, të gjithë kandidatët kundërshtarë humbën edhe në organizatat komunale të tyre. Edhe unë e kuptoj atë situatë, e di që përfshihen emocionet, ishte fushatë, zgjedhje, njerëzit kanë pritshmëri të ndryshme. Unë jam një person që kam një kapacitet shumë të gjerë demokratik, jam i gatshëm të vuaj nga kritika, të modeloj politikat dhe mendimet e mia nën ndikimin e kritikave dhe opinioneve të tjera, të bëj një platformë të gjerë”, tha Filipçe.

Për afërsinë e tij me ish-kryeministrin e LSDM-së, Zoran Zaev, Filipçe pohon se ka një plan autentik për ta udhëhequr këtë parti.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 21:10