Skandalin te Onkologjiku/Rama: Është krim kundër njerëzimit keqpërdorimi i uniformës së mjekut

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 19:34

Skandalin te Onkologjiku/Rama: Është krim kundër njerëzimit keqpërdorimi i uniformës së mjekut

Kryeministri Edi Rama ka shprehur një qëndrim të fortë ndaj përdorimit të uniformës së mjekut për qëllime të kundërta me misionin e tyre humanitar. Në një fjalim para shefave të shërbimeve në QSUT, Rama e cilësoi këtë veprim si “krim kundër njerëzimit”.

Ai theksoi se, megjithëse në spital nuk mungon asgjë materiale, ndonjëherë figura dhe përkushtimi i mjekut nuk janë në lartësinë e detyrës. Kryeministri u kujtoi një moment të rëndësishëm në historinë e shëndetësisë, kur një heron i kohës, Besim Elezi, krijoi një spital të sëmundjeve të brendshme në kushte të vështira. Ai vlerësoi përkushtimin e mjekëve të atëhershëm, të cilët punonin me mjetet e thjeshta të një spitali të mesjetës.

Në kontrast, Rama kritikoi atë që ai e quajti “përdorim të papërshtatshëm” të uniformës së mjekut për qëllime të kundërta me misionin e tyre. Ai e krahasoi këtë veprim me maskat e grabitqarëve të bankave, duke theksuar se është një krim kundër të gjithë njerëzimit. Kjo situatë thekson rëndësinë e integritetit dhe përkushtimit të profesionit mjekësor për të mbrojtur shëndetin dhe mirëqenien e pacientëve.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 1 Korrik, 2024 19:34