Andonovski: Ka presion për të hequr balancuesin – BDI nuk di si të sillet në opozitë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 22:52

Andonovski: Ka presion për të hequr balancuesin – BDI nuk di si të sillet në opozitë

Ka presione për të shfuqizuar mjetin balancues, fillimisht ishin në formë talljeje kur thoshim se do të hiqet, por tani është zëvendësuar me paturpësi, madje edhe kërcënime për destabilizimin e sigurisë, tha ministri i Transformimit Dixhital në programin “Argument+” në Tv 24. Stefan Andonovski për reagimet nga BDI për shfuqizimin e balancuesit, përcjell FLAKA.

Ai vuri në dukje se balancuesi do të hiqet gradualisht dhe se opsionet përfshijnë mundësinë e miratimit të Ligjit për përfaqësim adekuat dhe të drejtë në punësim ose duke ndryshuar metodologjinë që është ende në fuqi dhe për të cilën Ministritë e Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës dhe të Sistemi politik ishte përgjegjës.

Andonovski thotë se nuk ka asnjë nga këto narrativa që t’i afrohet atij si opsion që do të zëvendësonte balancuesin, por se opsioni më i afërt me të është ai që do t’i vendosë primat arsimimit, njohurive dhe profesionalizmit të kandidatit për punësim. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 22:52