Grubi profesor i gazetarisë, Osmani kthehet në Klinikë, Gërkovska në MPB, Mariçiq dhe Shaqiri kërkojnë apanazh

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 21:52

Grubi profesor i gazetarisë, Osmani kthehet në Klinikë, Gërkovska në MPB, Mariçiq dhe Shaqiri kërkojnë apanazh

Ish-zëvendëskryeministri i parë dhe bashkëpunëtori më i afërt i Ali Ahmetit, Artan Grubi, po rikthehet në fakultetin e gazetarisë dhe nuk do të kërkojë apanazh, përcjell FLAKA.

Grubi tha për TV 24 se i është kthyer punës së vjetër.

“U ktheva në Universitetin ku jam i punësuar. Ligjëroj në Universitetin e Tetovës, në Fakultetin e Gazetarisë”, tha Grubi.

Në klinikën e kirurgjisë tretëse po rikthehet edhe Bujar Osmani, ndërsa bashkëpartiakët Fatmir Besimi dhe Kreshnik Bekteshi ende nuk kanë vendosur nëse do të kërkojnë apanazh. Mendohet edhe për ish-ministrin e Drejtësisë Krenar Lloga, ndërsa ish bashkëpartiaku i tij Azir Aliu thotë se do të punojë me evropianët në sektorin privat të IT-së.

Tani për tani vetëm ish-ministri i Arsimit Jeton Shaqiri i ka kërkuar apanazh nga të preferuarit të Ali Ahmetit në Qeverinë e kaluar, pasi siç thotë ai ka ardhur si ministër i Arsimit nga pozita e drejtorit të “Ujësjellësit” – Strugë. Meqë drejtoria nuk mund të vihet në pritje, Shaqiri thotë se nuk e ka një punë të vjetër dhe për këtë ka kërkuar apanazh.

Nga kampi i Dimitra Kovaçevskit, vetëm ish-zëvendëskryeministri për Integrime Evropiane, Bojan Mariçiq, kërkoi apanazh. Ai thotë për TV 24 se kërkesa është për faktin se ka mbetur pa punë dhe para se të hyjë në Qeveri ka dhënë dorëheqje nga puna. Ai ishte i katërti në listën e udhëhequr nga ish-kryetari i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski, i cili përjetoi debakli si të gjithë kandidatët në zgjedhje, kështu që nga njësia ku garoi hynë vetëm 3 kandidatë.

“Duke pasur parasysh se para shtatë vitesh jam larguar nga organizata në të cilën kam qenë i punësuar përgjithmonë, nuk kam një punë që është në pritje. Për këtë arsye kam shfrytëzuar mundësinë ligjore për të kërkuar apanazh në përputhje me të drejtat e përcaktuara me ligj të ish-zyrtarëve”.

TV 24 pyeti edhe disa nga ish-ministrat e Kovaçevskit. Por duke pasur parasysh faktin se pothuajse i gjithë ekipi i tij u bë deputet me të dhe ishin bartës të listave, nuk u takon asgjë. Krahas Mariçiqit, as ish-kryeministrja për qeverisje të mirë Sllavica Gërkovska nuk ka fituar vende në Kuvend, por ajo thotë për TV 24 se tashmë i është kthyer punës së vjetër në MPB, si dhe ish- Ministrja e Mjedisit Kaja Shukova. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 21:52