Moti i nxehtë ndikon edhe në pajisjet teknologjike, si ta mbroni ruterin tuaj?

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 20:16

Moti i nxehtë ndikon edhe në pajisjet teknologjike, si ta mbroni ruterin tuaj?

Nxehtësia nuk është problem vetëm për ne, por edhe për teknologjinë tonë, e cila mund të dëmtohet nëse ekspozohet ndaj nxehtësisë së tepërt. Një ruter Wi-Fi është një nga artikujt që neglizhohet kur përmenden çështjet e ngrohjes.

“Telefonat celularë dhe ruterët kanë një pajisje të integruar që i ndihmon ata të qëndrojnë të qetë, por ka disa gjëra që mund të bëni për t’i ndihmuar”, shpjegon ekspertja e telekomunikacionit Sabrina Hoke.

Ruajeni ruterin në dhomën më të ftohtë të banesës

Është mirë të ruani ruterin tuaj në dhomën më të ftohtë të shtëpisë. Por pranë një dritareje nuk është ideale sepse do të ekspozohet ndaj rrezeve të diellit direkte.


Mos vendosni objekte pranë ruterit

Në përgjithësi, duhet të shmangni grumbullimin e objekteve rreth ruterit pasi kjo nuk është e mirë për sinjalin. Prandaj, lëvizni çdo libër ose send nga raftet që janë shumë afër ruterit.

Shmangni mbingarkimin e ruterit tuaj

Sot ne të gjithë kemi shumë pajisje, të tilla si telefona inteligjentë, laptopë, tabletë, pajisje shtëpiake inteligjente, televizorë inteligjentë dhe më shumë. Ruteri juaj në përgjithësi mund të trajtojë disa pajisje, por sa më shumë pajisje të keni, aq më e madhe është ngarkesa në të.

Nëse mund të fikni disa pajisje për të zvogëluar ngarkesën gjatë motit të nxehtë, kjo mund të ndihmojë.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 20:16