Rusia paralajmëron Finlandën për qasjen e Shteteve të Bashkuara në bazat ushtarake

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 21:33

Rusia paralajmëron Finlandën për qasjen e Shteteve të Bashkuara në bazat ushtarake

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme ruse, Andrei Nastasin, njoftoi të mërkurën se Rusia do të reagojë ndaj vendimit të Finlandës për t’i dhënë Shteteve të Bashkuara qasje në bazat e saj ushtarake. Kjo veprimtari vjen pas miratimit të një marrëveshjeje bashkëpunimi për mbrojtjen me SHBA, e cila u nënshkrua në dhjetor 2023 nga Parlamenti finlandez.

Në deklaratën e tij, zëdhënësi Nastasin theksoi se Rusia nuk do të lejojë pa përgjigje ngritjen e pranisë ushtarake të NATO-s në kufirin e saj. Ai shtoi se autoritetet ruse do të ndërmarrin masa të nevojshme, përfshirë aspekte ushtarake dhe teknike, për të kundërvënë vendimeve agresive të Finlandës dhe aleatëve të saj të NATO-s.

Ky zhvillim vjen në një kohë kur tensionet ndërmjet vendeve të NATO-s dhe Rusisë janë të larta, dhe ndryshimet në strukturën e sigurisë në Evropë po shqetësojnë aktorët ndërkombëtarë.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 3 Korrik, 2024 21:33