A do të kthehet “balancuesi” në ligj përfaqësimi të barabartë?

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 4 Korrik, 2024 21:20

A do të kthehet “balancuesi” në ligj përfaqësimi të barabartë?

A do të kthehet Balancuesi, i cili deri më tani rregullonte përfaqësimin etnik gjatë punësimit, në ligj për përfaqësim të barabartë në administratën publike? Tashmë ka presione për heqjen e këtij mjeti, fillimisht ishin në formë talljeje, por tani janë zëvendësuar me pafytyrësi, madje edhe kërcënime për destabilizimin e sigurisë, ka zbuluar ministri i transformimit dixhital, Stefan Andonovski në emisionin “Argument+” në tv 24, duke folur për reagimet e BDI-së pas njoftimeve për heqjen e balancuesit, i cili tashmë në një konkurs punësimi përcakton kombësinë e kandidatëve të ardhshëm, përcjell FLAKA.

Zëvendëskryeministri i parë, Izet Mexhiti, së fundmi deklaroi se balancuesi është një ngritje në detyrë që garanton barazi gjatë punësimit dhe kush nuk e respekton do të përballet me ligjin.

Ndryshe, Balancuesi si mjet ka për detyrë garantimin e barazisë etnike gjatë punësimit në sektorin publik, në bazë të regjistrimit të fundit të popullsisë, për të cilin VMRO-DPMNE kishte disa vërejtje dhe më pas kishte njoftuar se pas ardhjes në pushtet, do të bënte regjistrim elektronik me të cilin do të merreshin shifra dhe përqindje të plota dhe relevante për popullsinë rezidente në Maqedoni. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 4 Korrik, 2024 21:20