Gashi-Tiganj: Duhet të veprojmë si evropianë para se të jemi pjesë e BE-së

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 4 Korrik, 2024 19:53

Gashi-Tiganj: Duhet të veprojmë si evropianë para se të jemi pjesë e BE-së

KryeparlamentariAfrim Gashi, realizoi takim me Nives Tiganj, ambasadore e Republikës së Kroacisë, njoftojnë nga shtypi i Kuvendit të RMV-së.

U shpreh kënaqësia nga takimi ndërmjet përfaqësuesve të dy shteteve ike dhe të afërta, të cilat nuk kanë çështje të hapura reciproke.

Gashi shprehu mirënjohjen e madhe për mbështetjen e vazhdueshme që Kroacia i jep perspektivës evropiane të vendit tonë.

“Rruga e reformës së vendit vazhdon, duke përfshirë përafrimin me slacionin evropian. Duhet të veprojmë si evropianë para se të jemi pjesë e BE-së”, tha Gashi.

Grupet e miqësisë, theksojnë nga atje, funksionojnë në të dy dhomat legjislative, si konfirmim i përkushtimit për bashkëpunim më të ngushtë ndërparlamentar dhe marrëdhënie miqësore. Marrëdhëniet politike dhe të biznesit janë gjithashtu të shkëlqyera dhe ne veprojmë si aleatë të NATO-s.

“Kroacia tashmë ka ndjekur rrugën që ne duhet të ndjekim dhe prandaj përvojat dhe praktikat e saj janë të mirëseardhura. Bashkëbiseduesit ishin në pajtim që Ballkani Perëndimor të jetë pjesë e familjes evropiane, së bashku me të gjitha problemet e tij, të cilat do të zgjidhen atje”, thuhet në njoftim.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 4 Korrik, 2024 19:53