Hulumtimi: Një e katërta e 20-vjeçarëve përballen me depresion dhe ankth

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 5 Korrik, 2024 11:23

Hulumtimi: Një e katërta e 20-vjeçarëve përballen me depresion dhe ankth

Pothuajse një e katërta e të rinjvejanë përballur me depresion dhe ankth, dhe gjysma i drejtohen një profesionisti për një lloj mbështetje psikologjike, sipas një sondazhi kombëtar mbi jetën dhe zakonet shëndetësore të njëzetvjeçarëve të kryer nga latforma e kompanisë Galenika.

Si periudha të ankthit intensiv, të rinjtë përmendën situatat kur duhet të marrin vendime të rëndësishme për jetën, si regjistrimi në universitete, dhe si problem tjetër psikologjik – rraskapitja dhe problemet me përqendrimin, veçanërisht gjatë periudhave të provimeve, të cilat më së shumti zgjidhen me pirjen e kafesë ose. pije energjike.

Sondazhi tregoi se një e katërta e të rinjve mendojnë se kujdesen për shëndetin e tyre, ndërsa gati dy herë më shumë prej tyre deklaruan se përpiqen të përmirësojnë zakonet e tyre.

Shumica e të anketuarve kanë ndryshuar stilin e jetës vitin e kaluar, në këtë kuptim, të anketuarit theksojnë se lëvizin më shumë, kujdesen më shumë për dietën e tyre, merren më shpesh me sport ose aktivitet fizik dhe konsumojnë më pak alkool.

Hulumtimi mbi zakonet e jetës së njëzet vjeçarëve është kryer nga janari deri në shkurt në një kampion prej 600 të anketuarve.

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 5 Korrik, 2024 11:23