Askush nuk ndihet fajtor për përvetësimin e 5 milionë eurove për vauçerët sportive

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Korrik, 2024 22:21

Askush nuk ndihet fajtor për përvetësimin e 5 milionë eurove për vauçerët sportive

As Darko Kaevski dhe as Naumçe Mojsovski, dy drejtorët që menaxhonin Agjencinë për Rini dhe Sport, nuk ndihen fajtorë për keqpërdorim të vauçerëve sportive, për të cilat i fajëson Prokuroria. Dhjetë të pandehurit e tjerë sot në Gjykatën Penale kanë vendosur se nuk kanë bërë keqpërdorime, ndonëse sipas Prokurorisë të gjithë së bashku kanë dëmtuar buxhetin me 5 milionë euro, përcjell FLAKA.

Prokurorja Lidija Rajçeviq, e cila drejton rastin, sot e ka paraqitur propozimin e aktakuzës në gjykatë. Tha se pret që të akuzuarit të shpallen të pafajshëm, por njoftoi mbi 25 dëshmitarë që do të dëshmojnë për keqpërdorimin e vauçerëve përmes Agjencisë për Rini dhe Sport.

Fjala hyrëse e prokurorit pritej të kritikohej nga disa prej avokatëve dhe të pandehurve. Ishte e paqartë se në çfarë bazohej akuza, sepse asgjë nuk ishte e vërtetuar, sipas avokatit Vladimir Tufegxhiq, i cili përfaqëson tre nga të akuzuarit, të cilët ai pretendon se janë të pafajshëm.

Në seancën e sotme nuk u prezantua asnjë provë, përveç mbjelljes së ëmbël të mjegullës nga ana e prokurorit, tha i akuzuari i tretë, Daniel Dimevski, kryetar i Komitetit Olimpik të Maqedonisë.

KSHPK ka ngritur dyshime se të pandehurit nga viti 2019 deri në vitin 2023 nuk i kanë respektuar kriteret për dhënien e mjeteve përmes vauçerëve, gjegjësisht ua kanë dhënë në mënyrë të paligjshme përdoruesve, federatave dhe klubeve të caktuara sipas interesave të tyre dhe kanë dëmtuar buxhetin për 5 milionë euro, por edhe personat që kanë pasur të drejtë ligjore për ato para, por nuk i kanë marrë.

Kaevski ishte drejtor i Agjencisë për Rini dhe Sport deri në vitin 2020 dhe më pas në vend të tij erdhi Naumçe Mojsovski.

Seanca e radhës është caktuar për 19 shtator. FLAKA

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Korrik, 2024 22:21