Gjërat që çdo fëmijë dëshiron nga prindërit e tij, sipas psikologes

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 9 Korrik, 2024 12:21

Gjërat që çdo fëmijë dëshiron nga prindërit e tij, sipas psikologes

Ndonëse rritja e fëmijëve është një përvojë e mrekullueshme, ajo mund të jetë edhe shumë kërkuese. Lumturia e fëmijëve është prioriteti më i lartë i shumë prindërve, por për shkak të stilit të tyre të shpejtë të jetesës dhe detyrimeve të shumta, ata mund të mos jenë gjithmonë në gjendje të ndikojnë ndjeshëm në disponimin e fëmijëve të tyre.

Megjithatë, ka disa praktika dhe sjellje prindërore që mund të lidhin prindërit me fëmijët. Pra, edukatorja e prindërve dhe psikologia Jaimie Bloch, ndau shtatë gjëra pozitive që çdo fëmijë dëshiron nga prindërit e tij.

Ja çfarë ka veçuar ajo në një postim të ri në Instagram.

Bëhuni personi “i sigurt” i tyre : “Të gjithë fëmijët duan dashuri dhe mbështetje të pakushtëzuar”, tha Bloch në postim.

Tregojuni se i doni: Fëmijët duan puthje, përqafime dhe të kalojnë kohë së bashku, thotë psikologia. “Ata duan që ju t’u tregoni atyre dashurinë tuaj”, shtoi ajo.

Bëhuni modeli i tyre : “Fëmijët tuaj duan të mësojnë për botën duke ju parë. Kjo do të thotë se ata do të mësojnë nga ju se si të sillen në marrëdhënie dhe si të mendojnë për jetën”, vëren Bloch.

Pranojini : Fëmijët duan të ndihen të pranuar. “Pra, pranojini ashtu siç janë, jo ashtu siç dëshironi të jenë”, thekson Bloch.

Lërini ata të jenë pjesë e bisedës : Është e rëndësishme që fëmijët të flasin me prindërit e tyre dhe jo vetëm të dëgjojnë zgjidhjet, urdhrat apo mësimet e tyre.

Dëgjojini ata në mënyrë aktive : Në shumicën e rasteve, fëmijët thjesht kanë nevojë për një mjedis mbështetës dhe prindër që do t’i dëgjojnë pa i gjykuar.

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 9 Korrik, 2024 12:21