Katër persona me simptoma të helmimit nga ushqimi kanë përfunduar në Klinikën Infektive në Shkup

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Korrik, 2024 20:54

Katër persona me simptoma të helmimit nga ushqimi kanë përfunduar në Klinikën Infektive në Shkup

Pas marrjes së informacionit nga një epidemiolog nga Qendra për Shëndet Publik për pranimin e 4 personave në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe gjendje febrile në Shkup me simptoma të helmimit nga ushqimi, shërbimet inspektuese të Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV) sot në përputhje me Udhëzimin për trajtimin e intoksikimeve ushqimore, ka kryer kontroll të jashtëzakonshëm në një objekt hotelierik në vendbanimin Vllae në Shkup.

“Për analiza laboratorike u morën tampona nga sipërfaqet e punës dhe mostrat e të gjithë ushqimeve të inkriminuara të konsumuara nga personat.

Operatori i ushqimit është urdhëruar të marrë masa parandaluese për pastrimin dhe kryerjen e kontrolleve të jashtëzakonshme sanitare të punonjësve.

Nga ana e shërbimeve të inspektimit, objekti hotelierik është mbyllur përkohësisht deri në marrjen e rezultateve të mostrave të marra për analiza laboratorike”, sipas AHV.

Në kushtet e temperaturave të larta dhe rreziqeve më të mëdha të helmimit nga ushqimi, AUV u bën thirrje operatorëve që të jenë të përgjegjshëm dhe t’u përmbahen parimeve të sigurisë HACCP dhe rregullave të prodhimit të mirë dhe praktikës së mirë higjienike për të garantuar ushqim të sigurt për qytetarët dhe për të mbrojtur shëndetin e tyre.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Korrik, 2024 20:54