“Koeficienti i inteligjencës”, ja ku radhitet Maqedonia e Veriut

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Korrik, 2024 19:11

“Koeficienti i inteligjencës”, ja ku radhitet Maqedonia e Veriut

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut janë të 49-tët në botë sipas koeficientit mesatar të inteligjencës, tregojnë radhitja e publikuar në faqen “International IQ test”.

Lista është përbërë në bazë të rezultateve nga 1.691.740 persona nga tërë bota, të cilët kanë bërë një test të njëjtë për inteligjencë në vitin 2023.

Sipas kësaj liste, qytetarët e Maqedonisë së Veriut kanë koeficient mesatar të inteligjencës prej 98,83. Kjo është afër mesatares së përgjithshme, e cila është koeficient 100. Rezultati paraprak i vitit të kaluar për qytetarët e Maqedonisë së veriut ka qenë 98,21 pikë koeficient.

Në 10 vendet e para gjenden: Koreja e Jugut (me koeficient mesatar të inteligjencës prej 107,54), Kina (106,99), Irani (106,84), Japonia (106,18), Singapori (106,18), Austria (102,71), Kanadaja (102,6), Gjermania (102,36), Sllovenia (102,31) dhe Mongolia me koeficient mesatar 102,3.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 9 Korrik, 2024 19:11