Lulëzon shkretëtira më e thatë në botë, e mbuluar me lule të bardha dhe vjollcë

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Korrik, 2024 20:47

Lulëzon shkretëtira më e thatë në botë, e mbuluar me lule të bardha dhe vjollcë

Shkretëtira më e thatë në planet, Atacama Kiliane, është mbuluar me lule të bardha dhe vjollcë ditët e fundit pas shirave të hershëm gjatë dimrit në hemisferën jugore.

Është lulëzimi i parë i tillë që nga viti 2015.

Atacama është quajtur “shkretëtira e luleve” sepse lulet lulëzojnë në pranverë çdo disa vjet, por reshjet e dendura të fundit kanë çuar në lulëzime të hershme ndërsa dimri është ende duke u zhvilluar.

Kreu i ruajtjes së biodiversitetit në Korporatën Kombëtare të Pyjeve (CONAF), Cesar Pizarro, tha se ende nuk ka lulëzim të mjaftueshëm dimëror për t’u konsideruar si shfaqja e një “shkretëtire të lulëzuar”.

Pizarro tha se priten më shumë shi gjatë javëve të ardhshme dhe mund të shkaktojnë lulëzime në një zonë më të gjerë.

Driton Zenku
Botuar nga Driton Zenku 10 Korrik, 2024 20:47