Ekspertja ndan një trik ‘si ta pastroni banjën për 60 sekonda’

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 11 Korrik, 2024 12:41

Ekspertja ndan një trik ‘si ta pastroni banjën për 60 sekonda’

Një eksperte e pastrimit ka ndarë një trik tejet të dobishëm për pastrimin e banjës që do t’ju kursejë kohë tepër shumë.

Kendra Hennessyl shpjegoi rregullin e saj 60 sekondësh, që mund ta aplikoni lehtësisht edhe ju në mënyrë që të mos grumbullon detyrat tuaja kur bëhet fjalë për pastrimin e banjës.

Hennessyl thotë se ekziston një besim tek njerëzit që pastrimi i një dhome është detyrë në vete, por në fakt përbëhet për një mori detyrash të vogla.

“Si përshembull në banjë, për shumicën e njerëzve pastrimi i banjës është një detyrë e mundimshme ku duhet të shpenzojnë shumë kohë për ta pastruar”, thotë ajo përmes një videoje në TikTok.

Në kuadër të kësaj, ajo ndjek gjithmonë një rregull, kompletimi i detyrës për 60 sekonda.

Hennessyl thotë se kur pastron dhëmbët në banjë, ajo sigurohet të fshijë menjëherë lavamanin duke hequr të gjitha njollat e pastës së dhëmbëve, dhe ky proces zgjat për vetëm një minutë.

“Pasi laj dhëmbët, e fshijë lavamanin. Dhe më duhet vetëm një minutë që ta bëjë këtë dhe pastaj nuk kam nevojë të shqetësohem, një herë në javë ose një herë në dy javë që të gërryejë të gjithë atë pastë të dhëmbëve ose qimet e flokëve që përfundojnë aty”, shpjegoi amerikania.

Këtë rregull ajo nuk e aplikon vetëm pas pastrimit të dhëmbëve por edhe në aspekte të tjera.

Në rast se bën një dush, ekspertja pohon se sigurohet të fshijë menjëherë xhamin e kabinës në mënyrë të mos mbesin njollat e ujit.

Ngjashëm vepron edhe me tualetin, për të cilin thotë se sigurohet ta pastrojë menjëherë.

“Mbajtja pastër e shtëpisë do të jetë më pak e komplikuar kur e kuptoni se nuk duhet të prisni kohë specifike për ta pastruar banjën”, shpjegoi ajo.

Ideja e këtij truku nga ekspertja është që të mos lejoni të grumbulloni të gjitha punët për një ditë.

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 11 Korrik, 2024 12:41