Një trend i rrezikshëm i TikTok premton një çehre të nxirë në mënyrë perfekte

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 11 Korrik, 2024 17:58

Një trend i rrezikshëm i TikTok premton një çehre të nxirë në mënyrë perfekte

Një trend i ri po përhapet në TikTok në të cilin përdoruesit e mediave sociale pretendojnë se vendosja e birrës në lëkurë u jep atyre nxirjen më të mirë që kanë pasur ndonjëherë.

Por ekspertët paralajmëruan britanikët për këtë metodë të dyshimtë dhe e quajtën atë shumë të rrezikshme. Siç shpjegojnë ata, birra na vë në rrezik të goditjes nga nxehtësia dhe kancerit të lëkurës.

“Ky është një tjetër trend me pasoja të rënda. Dëmtimi nga dielli është i pakthyeshëm dhe shkakton deri në 90 për qind të kancereve më të zakonshme në MB. Njerëzit janë në rrezik serioz të zhvillimit të të gjitha llojeve të kancerit të lëkurës dhe djegiet e lëkurës janë të lidhura fort me zhvillimin e melanomës”, thotë Catherine Clifford, bashkëthemeluese e shoqatës bamirëse Skin Cancer Awareness dhe ekspertë të tjerë që ata pajtohen.

“Aplikimi i birrës në lëkurë dhe më pas ekspozimi i saj në diell pa mbrojtje paraprake rrit ndjeshëm rrezikun e djegieve, goditjes nga nxehtësia dhe plakjes së parakohshme. Domethënë, pa një faktor mbrojtës, duhen vetëm 10 minuta në diell për t’u djegur. Me kalimin e kohës kjo shkakton rrezikun e kancerit të lëkurës dhe në 70 për qind të rasteve shkakton dëmtime nga dielli”, shton doktor Stefano Pietrini.

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 11 Korrik, 2024 17:58