Vitamina C është e gjitha që ju duhet për trupin tuaj

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 11 Korrik, 2024 14:00

Vitamina C është e gjitha që ju duhet për trupin tuaj

Vitamina C ka bërë një rrugë të gjatë nga tabletat që merrnim si fëmijë. Tani e dimë se duhet të rrisim marrjen e vitaminës C për shumë më tepër sesa fuqinë imunitare gjatë sezonit të gripit, por më tepër për shëndetin dhe gjallërinë e lëkurës sonë.

Ai nuk është vetëm një pararendës i domosdoshëm për kolagjenin mikun tonë të dashur, por është gjithashtu një antioksidant i fuqishëm, duke ndihmuar në mbrojtjen kundër dëmtimit të fotove të shkaktuar nga UV.

MENDJE
Shumë studime tregojnë se është një molekulë antioksiduese absolutisht jetike për shëndetin e trurit, por ky studim e bën të qartë se truri ka vitaminë C më shumë se çdo pjesë tjetër e trupit në përpjekjen e tij për të parandaluar dëmtimin nga radikalet e lira dhe sintezën e plakjes në trupin tonë. organi më vital. Vitamina C luan një rol në mbrojtjen e neuroneve dhe përshpejtimin e kohës së transmetimit të tyre, që do të thotë funksion më i shpejtë njohës. Është e nevojshme të konvertohet dopamina në serotonin dhe, së fundmi, ka dëshmuar rolin e saj në ruajtjen e integritetit të enëve të gjakut, i cili është një faktor kryesor në plakjen e suksesshme njohëse.

TRUPI
Radikalët e lirë nuk janë vetëm burimi juaj i armiqve të rinisë, por edhe trupi juaj në mbrojtjen e tij kundër sëmundjeve. Trupi juaj nuk prodhon vitaminë C më vete, kështu që marrja e ushqimeve të pasura me vitaminë C – ose një suplement edhe më i besueshëm, i vlerësuar shkencërisht – është bastja juaj më e mirë. Është shumë e rëndësishme të konsumoni ushqime të pasura me hekur, i cili rrit aftësinë e trupit tuaj për të absorbuar dhe përdorur vitaminën C, ndërsa vetë vitamina C ju ndihmon të përthithni hekurin.

BUKURI
Ne kemi përmendur se vitamina C është absolutisht e nevojshme për sintezën e kolagjenit, gjë që është një lajm i mirë për të gjithë, por edhe më mirë për veganët që nuk mund të marrin një suplement kolagjeni (të gjitha format e kolagjenit miqësore ndaj lëkurës dhe zorrëve janë kafshë- produkte me bazë). Përdorimi i tij brenda dhe lokal do të shfaqë efekte pozitive në lëkurë—duke ndriçuar, forcuar dhe reduktuar pamjen e linjave të holla.

Drin Zenku
Botuar nga Drin Zenku 11 Korrik, 2024 14:00