7 raste të reja me fruth regjistrohen në Shtip

7 raste të reja me fruth regjistrohen në Shtip

Epidemia e fruthit në vend që të zvogëlohet, përhapet në brendësi të vendit. Shtatë pacientë janë në spital të trajtimit të repartit infektiv në Klinikën në Shtip, pacienti i fundit u pranua këtë mëngjes dhe një familja prej gjashtë anëtarësh nga Karbinci u shtrua në spital javën e kaluar dhe të gjitha janë në gjendje të qëndrueshme shëndetësore, përcjell FLAKA.

Gjatë muajve të fundit, në departamentin infektiv me fruth në Shtip u trajtuan gjithsej 11 pacientë, nga të cilët vetëm një fëmijë, pjesa tjetër janë të rritur. Sot, Ministri i Arsimit Arbër Ademi theksoi se prindërit mund ti regjistrojnë fëmijët në klasat e para në të gjitha shkollat, por në shtator do të paraqesin vërtetim vaksine që konfirmon se ata kanë marrë të gjitha vaksinat.

Maji është muaji kur regjistrimi i nxënësve të klasave të para bëhet në vend, sa prej tyre do të ulen në bankat shkollave do të dihet në shtator në fillim të vitit shkollor.

Sipas punonjësve të shëndetësisë, në rajonin e Shtipit mbulimi i vaksinimit të fëmijëve në shkolla është 98.5%.

Në këtë rajon pas dy dekadave fruti u shfaq në fund të shkurtit të këtij viti, rasti i parë i regjistruar ishte një fëmijë dyvjeçar. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 15, 2019 22:14

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.