7 vende të BE-së letër Juncker-it: Evropa jo e plotë pa Ballkanin Perëndimor

7 vende të BE-së letër Juncker-it: Evropa jo e plotë pa Ballkanin Perëndimor

7 vende anëtarët e BE i kanë bërë thirrje Komisionit Evropian të përpunojë deri në janar 2020 propozime konkrete për mënyra për të përmirësuar efektivitetin e procesit të pranimit, si një instrument për të mbështetur reformat dhe përpjekjet e integrimit në rajon.

Në një letër drejtuar presidentit të KE-së Jean Claude Juncker, këto vende theksojnë se pa pranimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke përmendur arritjet e e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë Evropa nuk do ishte e plotë.

Nuk ka dyshime thuhet në letër, se stabiliteti dhe siguria dhe progresi i reformave në rajon arrihet më mirë përmes integrimit në BE. Më tej këto vende shprehin mbështetjen e tyre për ecurinë e procesit të hapjes së negociatave për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 19 Nëntor, 2019 13:50

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.