723 persona të infektuar me Covid-19 ose në vetë-izolim ushtruan të drejtën e tyre të votës

723 persona të infektuar me Covid-19 ose në vetë-izolim ushtruan të drejtën e tyre të votës

Gjithsej 723 persona ushtruan të drejtën e tyre të votës në votimin e sotëm të personave të infektuar me KOVID-19 dhe në izolim, njoftoi sot Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve, përcjell FLAKA.

Kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkovski sqaroi se ishte e vendosur që 759 persona të votojnë, dhe ndryshimi në shifrat e shpallura më parë është për faktin se ata vendosën dhe pranuan disa ankesa nga qytetarët.

“Faleminderit mediave dhe mesazhit të vërtetë që u përcollët qytetarëve se KSHZ dhe shteti siguruan votim plotësisht të sigurt për të gjithë qytetarët tanë që ishin në këtë kategori të votuesve, dhe kështu mund të them që KSHZ-ja ka përfunduar detyrën e saj për dy të tjerët “Ditët e votimit kur unë u bëj thirrje të gjithë qytetarëve tanë që të dalin dhe të votojnë, dhe të mos shqetësohen për shëndetin e tyre sepse ata do të jenë sa më të sigurt në qendrat e votimit”, tha Derkovski.

Ai shprehu mirënjohje për të gjithë ata që morën pjesë në votimin ditën e parë të procesit zgjedhor në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në vitin 2020 sepse ato u zhvilluan në kushte jashtëzakonisht të vështira për organizimin dhe zbatimin e vetë aktit të votimit.

Nga votimi i sotëm dhe i nesërmi, KSHZ nuk raporton rezultate, por vetëm një shifër të pjesëmarrjes. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 13 Korrik, 2020 21:16

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.