A do të heqin dorë partitë politike sivjet të financohen nga buxheti i shtetit?

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 25, 2020 20:49

A do të heqin dorë partitë politike sivjet të financohen nga buxheti i shtetit?

Partitë politike duhet të vendosin vetë nëse do të pranojnë të mos marrin para nga buxheti këtë vit. Kjo është përgjigjja e liderit të LSDM-së, Zoran Zaev, në pyetjen nëse ai do t’i bëjë thirrje BDI-së që të mbështesë propozimin e Ministrit të Drejtësisë, të mos paguhen paratë që janë të parapara për partitë këtë vit, përcjell FLAKA.

Propozimin, vendim me forcë ligjore, që të shfuqizohen paratë për partitë këtë vit, njoftoi Ministrja Deskoska dy ditë më parë në Facebook. Partnerët e koalicionit BDI nuk iu përgjigjën pyetjes nëse do ta mbështesin atë, por për Plusinfo kanë theksuar se kjo është jo serioze, në një situatë shumë të rëndë, të shpallen masa në Facebook ose nga një seli partie, pa konsultime dhe ndonjë analizë.

VMRO-DPMNE ka njoftuar se do të mbështesë vetëm nëse të gjithë 26 ministrat, deputetët, sekretarët e përgjithshëm dhe të emëruarit e tjerë bien dakord të punojnë falas deri në fund të mandatit të tyre. Ata llogaritën që nëse të gjithë hiqnin dorë nga pagat e tyre në intervalin 70 deri 90 mijë denarë, si dhe të gjitha privilegjet e tjera, një shumë e madhe do të kurseheshte.

Partitë politike marrin 0.15% të buxhetit të shtetit. Në shifrat konkrete, është nga 4.5 milion në 5 milion euro, si dhe 280 milion euro për qendrat e komunikimit.

Vitin e kaluar, 39 parti morën para për buxhetin. Partia në pushtet mori 1.180,000 euro dhe partia më e madhe opozitare 1.025,000 euro. E treta për sa i përket shumës së paguar është BDI me 441,000 euro dhe shumë larg tyre janë BESA me 255,000 euro, Aleanca Shqiptare mori 245,000 euro. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 25, 2020 20:49