A do të largohen monumentet e “Shkupi 2014”?

Desk
By Desk March 4, 2020 20:49

A do të largohen monumentet e “Shkupi 2014”?

Kryetari i Shkupit Shilegov është duke pritur që qyteti të marrë pronësinë e përmendoreve nga “Shkupi 2014” për të vendosur se kur të fillojë heqja e çdo gjurmë të këtij projekti nga kryeqyteti, përcjell FLAKA.

Dokumentacioni tregon se pronësia i përket Komunës Qendër kurse mirëmbajtja i takon qytetit të Shkupit.

Pastrimi i të gjitha monumenteve dhe fontanave – të cilat shërbimet i mirëmbajnë rregullisht, i kushtojnë arkës së qytetit me pesëqind mijë euro në vit.

Qyteti i Shkupit do t’ia kthejë mirëmbajtjen e monumenteve dhe shatërvanëve Komunës Qendrë nëse pronësia e monumenteve nuk transferohet në Qytetin e Shkupit.

Tema u bë e rëndësishme për publikun pas stuhisë së Shkupit një javë më parë, kur një pjesë e fasadës barok të ndërtesës së MEPSO ra si pjesë e Shkupit 2014.

Pastaj kryetari i komunës reagon se gjithçka që është pjesë e projektit duhet të hiqet nga qyteti. Në një konferencë me gazetarët, Shilegov siguron se heqja nuk është fitimprurëse, pasi nuk do të angazhohet kompani, por do ti mbetet qytetit ta bëjë një gjë të tillë.

Përmendoret në Shkup janë ngritur në kohën kur kryetar i Komunës Qendrë ishte Vlladimir Todoroviç, dhe pasardhësi i tij Andrej Zhernovski atëherë u pajtua me kryetarin e atëhershëm të Shkupit, Koce Trajanovski, për t’i mirëmbajtur ata dhe për të shpenzuar gjysmë milioni euro në vit. FLAKA

Desk
By Desk March 4, 2020 20:49