A e ka qëlluar veten në këmbë LSDM-ja me ndryshimet në KP- përgjigjet Bojan Mariçiq

Redaksia
By Redaksia 25 Shtator, 2023 21:04

A e ka qëlluar veten në këmbë LSDM-ja me ndryshimet në KP- përgjigjet Bojan Mariçiq

“Jam i bindur se kemi krijuar një kuadër për të vazhduar luftën kundër korrupsionit në një mënyrë më të përshtatshme”, thotë zëvendëskryeministri përgjegjës për çështjet evropiane, përcjell FLAKA.

Ndryshimet në Kodin Penal krijuan një kuadër për vazhdimin e luftës kundër korrupsionit në një mënyrë më të përshtatshme. Ndryshimet janë rezultat i një analize që tregoi se ku qëndron problemi më i madh, pse artikujt dalin jashtë përdorimit. Kështu sqaron zëvendëskryeministri përgjegjës për çështje evropiane, Bojan Mariçiq, në një intervistë për “360 gradë” në MRT 1.

I pyetur nëse LSDM-ja i ka shkelur parimet përmes të cilave erdhi në pushtet me ndryshimet, të cilat u miratuan shprehimisht me flamur evropian më 6 shtator, Mariçiq thotë – koha do të tregojë.

“Ne kemi pasur përvojë në 8-10 vitet e fundit në rastet me korrupsion të lartë. Dhe është bërë një analizë e pjesshme se pse vjetorhen lëndët. Disa nga çështjet kanë hyrë në parashkrim dhe pa u miratuar asnjë ligj. Bëmë një analizë se cili është problemi më i madh në trajtimin e atyre rasteve që deklarojnë miliona pasuri të fituara në mënyrë të paligjshme dhe në bazë të asaj analize është bërë edhe ky propozim. Nëse e qëlluam veten në këmbë apo jo, koha do ta tregojë. Jam i bindur se kemi krijuar një kornizë që lufta kundër korrupsionit të vazhdojë në një mënyrë më të përshtatshme”, tha Mariçiç.

Në lidhje me reagimet në opinion sepse një pjesë e madhe e rasteve të PSP-së do të dështojnë, zëvendëskryeministri për Çështjet Evropiane përgjigjet:

“Nuk është përgjegjësi e Qeverisë që ato raste ende nuk kanë përfunduar me vendime përfundimtare. Ndoshta disa do të kishin mbaruar, disa mbaruan. Për disa prej tyre ka pasur rregullime, që është bërë nga Prokuroria. Mendoj se këtij ligji i ka mbetur hapësirë ​​e mjaftueshme për të vazhduar luftën kundër korrupsionit, me përjashtim të atyre rasteve që do të përcaktohen të skadojnë”. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 25 Shtator, 2023 21:04