A mund të ndihmojnë Google Maps me problemin e ndërtimeve të paligjshme në vend?

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 28, 2020 20:17

A mund të ndihmojnë Google Maps me problemin e ndërtimeve të paligjshme në vend?

Praktika gjyqësore: Asnjë imazh satelitor nuk përdoret për të përcaktuar se kur është ndërtuar një ndërtim i paligjshëm, i cili legalizohet nga një deklaratë e noterizuar e aplikantit

Google i fuqishëm jep shumë përgjigje në lidhje me të kaluarën, dhe me hartën e tij satelitore mund të ofrojë përgjigje kur diçka është ndërtuar, përcjell FLAKA.

Por edhe pse i fuqishëm, ky aplikacion nuk mund të përdoret në sistemin e drejtësisë në rastet e ndërtimeve të paligjshme dhe kur pronarët për t’i legalizuar ato japin deklarata të noterizuara nën përgjegjësinë materiale dhe penale për kohën e ndërtimit të ndërtesës pa leje.

Edhe sot, mbërrijnë deklarata të tilla noteriale që objekti është ndërtuar para vitit 2011 kur afati është në ligj dhe askush nuk i kontrollon.

Ministri Boçvarski thotë se me projektligjin e ri do të ketë ndryshime, por kontrollet në kohën e ndërtimit do të kryhen me metoda të tjera, të cilat njihen nga gjykata.

Ligji i ri është tashmë në procedurën parlamentare, por tani në vend që të paguajë një euro për metër katror, ​​legalizimi do të jetë me gjobitje dhe më të larta se shuma e rregullt për ndërtimin ligjor.

Shumë ndërtesa të paligjshme biznesi do të përfshihen në këtë klasë.

Ligji i ri do të legalizojë shtëpitë e banimit, disa ndërtesa biznesi, por do të ndalojë legalizimin e ndërtesave të banimit si dhe ndërtesat e paligjshme në zonat e mbrojtura natyrore. FLAKA

 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 28, 2020 20:17