A mund të zgjidhet prokuror publik në prag të zgjedhjeve?

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 23, 2019 21:54

A mund të zgjidhet prokuror publik në prag të zgjedhjeve?

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski këto ditë dhe me propozimin – Prokurorin Publik të zgjidhet nga qytetarët në zgjedhje të drejtpërdrejta. Kjo do të ishte një zgjidhje reforme në vend që palët të bien dakord se kush do të ishte prokurori publik, përcjell FLAKA.

Prokurori republikan Lubomir Joveski thotë se një zgjidhje e tillë duhet të merret në konsideratë, pasi do të nënkuptonte që kandidatët të promovohen para publikut para zgjedhjeve, gjë që do të kërkonte mbështetje dhe sponsorizim partiak, dhe kështu në zgjedhje të parakohshme, prokurori do të politizohej.

Ndërkohë, partitë politike ende nuk mund të gjejnë gjuhë të përbashkët për Ligjin për Prokurorinë Publike. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 23, 2019 21:54