Agjencia e Inteligjencës Financiare po heton paratë për të blerë hotel Marriot në Shkup

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 21:30

Agjencia e Inteligjencës Financiare po heton paratë për të blerë hotel Marriot në Shkup

T&S

Ngrirja dhe shkrirja e dymbëdhjetë milionë eurove me të cilat një kompani austriake që ka një kazino në Gjevgjeli blen pjesën e kompanisë Develop Group të Hotel Marriott nuk ka të bëjë fare me rastin “Perandoria”, thanë për TV24 burime nga prokuroria, përcjell FLAKA.

“Është një procedurë normale e nisur nga Autoriteti i Inteligjencës Financiare kur ka një shumë të madhe parash. Nuk është një ngrirje klasike, por vetëm për të kontrolluar fluksin e fondeve dhe pas përfundimit të hetimeve, fonde të tilla shkrihen”.

Sipas informacioneve, prokuroria është vënë në dijeni vetëm për këtë procedurë, por nuk është përfshirë në kontroll, pikërisht për shpjegimin e mëparshëm. Develop group, në anën tjetër, është një kompani në të cilën një e treta e pronësisë është në pronësi të kompanisë Best Way, dhe pronar i së cilës është djali i Sasho Mijallkovit, Jordan Mijallkov. Pjesa tjetër e kompanisë është në pronësi të Aleksandar Ivanovskit, i njohur si Alec Teranova.

Kompania u mbulua me konfiskim në rastin “Perandoria”, dhe pasi ish-drejtori i DSK-së u pajtua me prokurorinë. Alec Teranova-s i është liruar nga ngrirja, ndërsa djali i Mijallkov-it në “Marriot” dhe kompania “Develop” janë konfiskuar nga shteti.

Ndërkohë, ish-drejtori i DSK-së, Sasho Mijallkov, është në pritje të aktgjykimit për rastin “Titanik 2”, në mënyrë që avokatët e tij të mund të parashtrojnë ankesë kundër dënimit me dy vite burg. Avokati Ljupço Shvrgovski për TV24 njofton se menjëherë pas marrjes së aktgjykimit do të paraqesin ankesë dhe nëse për katër muaj nuk merret aktgjykim i formës së prerë, vepra për të cilën akuzohet Mijallkov në rastin për të cilin aktgjykimi është miratuar vetëm dy ditë më parë do të skadojë. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 21:30