Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele është shumë e kënaqur me debatet presidenciale

Desk
By Desk May 10, 2019 22:40

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele është shumë e kënaqur me debatet presidenciale

Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuele publikoi raportin mbi fushatën informuese në zgjedhjet presidenciale, në të cilën shprehu kënaqësi me numrin e madh të debateve të organizuara midis kandidatëve presidencialë – Stevo Pendarovski, Gordana Siljanovska Davkova dhe Blerim Reka, përcjell FLAKA.

“Ky proces zgjedhor u karakterizua nga debate të shumta midis kandidatëve presidencialë, gjë që është një përparim i rëndësishëm për më shumë procese të mëparshme zgjedhore. Përveç të paktëve të mbajtur në raundin e parë, në raundin e dytë shfaqjet debutuese midis Siljanovska-Davkova dhe Pendarovski ishin: RTM1, i cili u transferua në RTM1 dhe RTM2 (me përkthim në gjuhën shqipe), TV Kanal 5 dhe TV 24”, thuhet në gjetjet kyçe të raportit.

Agjencioni beson se si në të gjithë procesin zgjedhor, madje edhe tani, mbulimi i mediave kombëtare u përqendrua në zgjedhjet për presidentin e Republikës, me faktin se aty ku u shfaqën informata rreth zgjedhjeve lokale, ishte zakonisht një ose dy artikuj. Fokusi i përgjithësisht më pak informacion mbi televizionet rajonale dhe lokale mbeti në zgjedhjet lokale. FLAKA

Desk
By Desk May 10, 2019 22:40